pondělí 22. srpna 2011

Novinka pro rok 2012! Jackson Kayak Cuda- rybářský kajak na jezera

V Americe zažívá kayakfishing opravdový boom. Výrobci kajaku přicházejí co chvíli s nějakou novinkou. Na příští rok se chystá nová verze oblíbené Coosy a její velký dvoumístný bratříček Big Tuna.

Už dva roky se ve stáji Jackson Kayak řeší jak vylepšit Coosu. Nebylo to jednoduché protože Coosa předčila očekávání a velmi rychle se stala oblíbeným říčním kajakem a to zejména díky stabilitě a účelnosti.
Proto se designer Drew Gregory rozhodl, že Coosu měnit nebude, ale vytvoří novou loď. Říční kajak Coosa má teď sestřičku Cudu, kajak určený na jezera, přehrady a mořské dálavy.
Základní údaje:
Délka: 434 cm
Šḯřka: 76 cm
Váha: 31 kg
Nosnost: 192 kg

Oproti Coose je Cuda o hodně rychlejší loď, která si ale zachovává stabilitu, na kterou si rybáři zvykli u Coosy.
Rychlost je pro mě jedním z rozhodujících faktorů, protože často chytám na přehradách Vltavské kaskády, kde není vyjímkou, že člověk napádluje i 20 km za den. Stejně důležitá pro mě je pohodlná sedačka a stabilita lodě. Cuda je kajak, který tyto vlastnosti krásně kombinuje.
Má také oproti Coose nové prvky, které z ní rázem dělají asi nejlepší kajak na trhu.








Coosa a Cuda

Nové prvky:





 Na špici přibyl chránič na špičky prutů. Úžasný věc, už nebudu muset na špičky prutů pořád dávat bacha, když chytám kolem skal.
Cuda má také speciální uchycení pro muškařské pruty.

Na tomto obrázku můžeme vidět sedačku Cudy. Přibylo hodně nových prolisů pro krabičky s vybavením, Cuda má jeden po každé straně sedačky a také za sedačkou v otevřeném úložném prostoru.
Před sedačkou je velké víko, které ukrývá velký kufr. Sem patří chladící vak na vaše úlovky, nebo jen na pár plechovek piva, vejdou se tam i složené pruty.
Po stranách sedačky a zezadu na opěradle jsou kapsy na suchý zip.
Sedačka je opět, jako u Coosy, polohovatelná. U Cudy volíte mezi přední a zadní polohou (zadní se hodí především pokud máte dlouhé pruty) a samozřejmě můžete sedět buď vysoko nebo nízko, jak je vám to pohodlnější.

Více o Cudě vám ukážou tato dvě videa. Dejte vědět jak se vám Cuda líbí a samozřejmě nezapomeňte na testovací akci 3.9. na Orlíku.



Žádné komentáře:

Okomentovat